måndag 28 februari 2011


Välkommen att slöjda med mig i Jonsereds fabriker!


Ni behöver inte ha med er något för att arbeta, material och verktyg finns på plats. Men om ni har tänger hemma är det ju bra att ta med, då blir det lättare att fortsätta hemma. Andra saker att ta med är glas, kaffekoppar, fina fat, glaspärlor och prismor.

Jag har kaffe och te men lunch får ni fixa. Det finns en liten mikrovågsugn och möjlighet att koka vatten. I grannhuset finns hembygdsföreningen som har försäljning av mackor och kakor.

Du betalar 300 kronor för kursen + materialkostnaden. Ta med kontanter vid kurstillfället eller så sätt in på mitt konto- du kan få faktura på hela beloppet när vi ses.

Tråden är inte dyr t.ex. enkrok– 1 kr, lykta med pärlor och glas ca: 30 kronor



Om ni inte hittar till Fabriken: Först ska ni ta er till Jonsereds Fabriker, spana in stora skorstenen, när ni är där ser min verkstad!

lördag 26 februari 2011

Nu är det framdukat inför kurserna!

broscher i mängder

Det är konstigt vad som fungerar ...man gör något av en slump och det blir en grej som efterfrågas. Broscherna av gamla dragkedjor produceras i mängder.......börjar bli tomt i lådan för kedjor med metalldetaljer- är det någon som har tips?

Äntligen lördag!

Inlett dagen med att reklamera och vara en besvärlig människa. Fick leveransen av ståltråd men tyvärr så stämde inte innehållet  överens med min beställning. TRÖTT man blir, men tur att man kan bita ihop och vara envis....nu ska grejerna var skickade i expressfast till kursen i helgen. Det är verkligen inte bara att jobba med hantverket,  man ska även sitta i telefonen och sortera papper.... alla dessa papper....

söndag 20 februari 2011

Trådarbeten pågång:

Testar ut nya dekorationer på mina lyktor....får se vad det blir....

kanske en lösning....

Kakfat som saknar något.........sista grej.....får vänta på idéen som avslutar det hela, vilket kan ta tid ibland...

Nu har jag jobbat vidare:
Kanske den är klar nu- vi får se...

lördag 19 februari 2011

....och vinnaren av knapplotteriet är:

För att visa att det gick rätt till hade jag tre medhjälpare. Det var två lotteriexperter samt en inhyrd musiker.
I filmen läser lotteriexperten upp namnet på svenska men det ska vara med amerikanskt uttal, eftersom vinanren bor i Portland, Oregon. För att göra det extra tydligt har vi tagit en närbild:

tisdag 15 februari 2011

Vem är det skyldige?

Vem har trasslat ihop alla mina trådar- för det kan väl inte vara jag?
Så här blev det:

måndag 14 februari 2011

Tänker tråd......

Gör nya modeller till fortsättningskursen i trådslöjd och beställer massor av tråd!!!!

tisdag 8 februari 2011

Vårlotteri!

Nu lottar jag ut ett par av mina knappörhängen till mina bloggläsare.

Du behöver inte prestera något, bara kommentera inlägget eller maila mig. Skriv namn och hur jag bäst når dig.
Jag kommer ha en dragning som visas på bloggen den 19 februari
Lycka till!







Ån vårrusar och solen skiner!

För första gången i vår öppnade jag mitt fönster och lyssande på ån och kände vårdofter! Huset där jag har verkstaden ligger precis vid Säveån och man följer årets växlingar. Idag kändes det som om hela huset var en båt !



Börjar beta av beställningslistan - några dragkedjerosor ska iväg till helgen.....

Så här är läget. Intresset har varit Ok men det är många som är upptagna just den helgen.


Nu senaste dagarna har jag fått flera avhopp och de som anmäld sitt intressse och skulle återkomma, har inte hört av sig igen. Jag har lagt kurser i anslutning till lov innan och det verkar fungera dåligt. Jag har väl lärt mig nu.

Pågrund av så få har anmäld sig ställer jag därför in vårens grannlåtssömnad. Testar i höst igen och funderar kanske på att ha en syjunta en annan helg, men då blir det ingen kurs och därför ingen kostnad. Skriver i så fall på bloggen.
För finns det något roligare? Nål och tråd och gemenskap!

KRAM

måndag 7 februari 2011

Sitter hemma med skolarbete men pysslar med bloggen istället. Mina högar av skrivningar ligger där och skriker på uppmärksamhet, men har inte riktigt lust än, Roligare med bloggen.
 Inser att det inte varit någon kioskvältare med grannlåtskursen. Fem har hört av sig att de är bortresta och nu ett avhopp till. Det är väl så att man inte ska lägga kurser på sportlovet, trodde att det skulle kunna vara skönt att ta det när man hade tid. Man lär sig. Lägger nog ner det med bara två säkra anmälningar och två osäkra.
Tänk i alla fall vad jag har hittat fina grejer i mina lådor, när jag förberett mig. Saker jag glömt i askar och lådor, vilka skatter jag har! Även om det troligtvis inte blir någon kurs har jag kommit igång med broderiet och hittat finfina material. Jag har ju dessutom handlat in vadmalstyger till kursen som jag kan göra grejer av.
Det är mening med allt - nu måste jag ta itu med skolan!

lördag 5 februari 2011

Grannlåtskursen!

Tänk er en dag i vacker inspirerande miljö- du får 6 timmars avkoppling från vardagens krav och måsten! Gå en kurs i fritt broderi i Jonsereds Fabriker!  
Vi brukar ha kurser men grannlåten är en ny idé och tyvärr har jag inte varit så aktiv på marknadsföringen. OM du tar med en vän så får ni halva priset på kursavgift - ni betalar alltså 150 kronor per person- blir en bättre dynamik med fler personer i rummet.

Välkomna!!!!

Goran Kajfes - Headspin



Jag sitter här hemma och väntar på att maken kommer hem så att jag kan ta mig ned till Fabriken. Planen med verkstadstid på lördagarna fungerar si sådär sista tiden. Sjukdom, seriespel och andra åtaganden gör det inte lätt. MEN när lugnet lagt sig i stugan får man saker gjorda. Precis fått Goran Kajfes senaste album, You tube klippet är en annan skiva, och den sätter fart på kreativiteten och fokuseringen.  Livspusslet fortsätter och jag hittar små stunder här och där för att jobba med Bildfabrikens projekt. Tacksam för min familj, vänner och allt roligt som ska hända i vår! allt har sin tid. Min 8-åriga son Folke, sa precis- om man tänker efter är ett år ganska kort. Jag vrider upp min gode Kajfes och slutar med att se all hinder och gör det bästa av just nu.......

tisdag 1 februari 2011

Sjukt mycke sjuk....

Dagen blev inte som jag tänkt, minsta sonen och jag är inte riktigt krya för att ge oss ut i stora vida världen. Jag kanske däremot lyckas komma till verkstaden på torsdag och vi alla har repat oss....suck ! Nu tar jag lite vitlök och en nubbe.....

Populära inlägg

Traditionell festpinne

Traditionell festpinne
Enligt gammal sed görs en pinne som smyckas med band och pappersblommor

Besöksräknare