lördag 26 mars 2011

Vårkänslor....

Solen skiner in från skitig fönster och jag tänker vårliga tankar. Gick vägen om snickeriet idag och ser med sorg hur det förfaller. VIlken byggnad!



Känns bra att vi ska vara där på vårmarknaden. Arbetet med marknade går framåt och vi har många roliga aktiviteter och utställare som vanligt. Önskade att det blev lite fart på utvecklingen av området. Tacksam för min lokal och att jag kan gå ned hit och arbeta.......

tisdag 22 mars 2011

ett steg i taget...



söndag 20 mars 2011

början till något.....


Äntligen!


Det har varit lite tyst på bloggen men desto aktivare i verkstaden. Jag har haft lite problem med mina bilder på bloggen- mitt konto var proppfyllt. Nu har jag utökat mitt digitala fotorum och kan lägga ut bilder igen! Ordningen är återställd.

Vårmarknaden närmar sig med stormsteg och vi som arrangerar är i full gång. Jag har dessutom saker att tillverka och varje år säger jag att jag inte kommer att hinna. som vanligt blir det många sena kvällar på slutet, men detta år ska jag ligga bra till från början, men det säger jag också varje år....





söndag 13 mars 2011

Jaja, väntat hela dagen på avlösningen, så att jag kan få gå till verkstaden. Hunnit sy lite dragkedjerosor mellan tvätt och plock. Packat väskan, gjort en macka, planerat vad jag ska göra....Det blir sent. Äntligen är maken hemma, klockan är 17. Då ska alla ha mat och saker måste fixas NU, så ska det lyssnas på matchen som gick bra, vem som var på turneringen och vad kompisen fått för spel.....jag packar upp min väska igen och tänker. Verkstaden står kvar imorgon, min tid kommer.

lördag 12 mars 2011

TjooTjim

Nu har jag arbetat 12 dagar i sträck och avslutat det med en fest med dans in på småtimmarna.  Jag är trött. Idag finns det bara en sak att göra- återhämta mig för komma tillbaka med laddade batterier. Imorgon hoppas jag att jag mår bättre- med kraft att vara i verkstaden!

onsdag 9 mars 2011

Mot vårmarknaden - 7 maj

Igår i verkstaden städades alla trådslöjdskursgrejerna bort till förmån för markandsväskan.
Spåna idéer vad som ska säljas och vilka material som behövs.
Framför allt vad jag kommer att hinna med. Den är två månader dit och mycket som ska hinnas med. Om ni önska något så hör gärna av er !

Vill du vara med på vårmarknaden?


Stor vårmarknad i Jonsereds fabriker lördag 7 maj kl 11–15.

Hyr ett bord för försäljning av eget hantverk eller andra lokala och/eller ekologiska produkter. Vi är ute om vädret tillåter, och inomhus vid regn. Bordshyra 200 kr.

Anmäl ditt intresse och tala om vad du vill sälja, senast 26 mars, via e-post: maria.albinsson@gmail.com eller tel 0736-722531. För mer info gå in på bloggen: fabrikenijonsered.blogspot.com

söndag 6 mars 2011

Söndag i Bildfabriken!

Idag var det fortsättningskurs och många gamla trådslöjdare kom tillbaka!















Vi hade även tre nybörjare som hängde på bra.
Nu är det trådkurs igen till hösten!

lördag 5 mars 2011

Dagens kurs i bilder!







NEJ Pia är inte trött på livet. Det kostar på att var hantverkare




 Djup koncentration!







Populära inlägg

Traditionell festpinne

Traditionell festpinne
Enligt gammal sed görs en pinne som smyckas med band och pappersblommor

Besöksräknare